10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENLERİ YAPILDI.

• 14 Kasım 2017
10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENLERİ YAPILDI.
        Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete intikal edişinin 79’uncu yıl dönümü nedeniyle İlçemizde de anma poroğramı düzenlendi.
Tören alanında başlayan anma törenlerinde Atatürk Anıtı’na Kaymakamımız Sayın Kadir ALGIN ve Belediye Başkanımız Saim ÖZER tarafından çelenk sunuldu.
Çelenk sunumunun ardından saat 09.05’te Evciler Belediyesi  tarafından sirenlerin çalınması ile birlikte iki dakika saygı duruşunda bulunuldu.  Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile buradaki tören sona erdi.  Düzenlenen törene, Kaymakamımız Sayın Kadir ALGIN,ın yanı sıra, Garnizon Komutanı j.Astsb.Kd.Bşçvş Hüseyin KADİR , Belediye Başkanı Saim ÖZER,  daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Tören alanında yapılan çelenk sunma töreninden sonra, Şehit Hüdayi Çınar Ortaokulu tarafından hazırlanan ‘Atatürk’ün Ebediyete İntikalinin 79. Yıldönümü Anma Programı’  Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Belediye Kültür Merkezinde yapılan program saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Şehit Hüdayi Çınar Ortaokulu Müdürü İsmail FENK tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapıldı.
Daha sonra Şehit Hüdayi Çınar Ortaokulu öğrencilerinin hazırladıkları   şiir, müzik, Atatürk’ün Hayatından Kesitler ile tören sona erdi.